grethesvinsoy-ytrefilet-av-svin-med-søtpotet-sellerirot-og-brokkoli

Svinefilet med søtpoteter

 4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 3-6 ss olivenolje, økologisk
  • 400 g svinefilet i tynne skiver
  • 300 g poteter
  • 1/2 rotselleri skrelles og kuttes i små terninger
  • 2 søtpoteter
  • 1/2 brokkoli
  • 2-3 vårløk
  • 100 g creme fraiche eller yoghurt naturell
  • salt
  • pepper
  • 1/2 lime
  • 2 ss frisk hakket persille eller andre urter

En fargerik, sunn og enkel rett

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Dersom du har en stor stekepanne så kan du steke alt i den samme.
  2. Du tilsetter det som trenger lengst steketid først. Blir det for fullt, så steker du noe først og setter det til side på et fat, for deretter å varme alt opp igjen før servering.
  3. Stek på middels varme først til grønnsakene er møre. Skru opp varmen på slutten av steketiden for å få farge og mer smak på retten.
  4. Alt stekes i smør eller olje i den rekkefølgen som er nevnt under.
  5. Skrell, skyll og skjær selleriroten i  små terninger og stek de i panna.
  6. Skrell søtpotetene og potetene, del de i tynne skiver og fordel de utover i panna.
  7. Brokkolistilker skjær vekk skallet og kutt i tynne skiver (små buketter fungerer også bra)
  8. Kjøttet stekes til det er gjennomstekt, smak til med litt salt og pepper. Tynne skiver svinefilet trenger ca. 2 min på hver side.
  9. Smak til med pepper/salt og dryss over vårløk i skiver.

TIL SERVERING

Serveres med litt cremefraiche, eller yoghurt tilsatt hakket frisk persille eller andre urter som du liker. Smak til dressingen med salt og pepper.

En limebåt til hver

Del gjerne 🙂