
Svinefilet med søtpoteter
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 3-6 ss olivenolje, økologisk
- 400 g svinefilet i tynne skiver
- 300 g poteter
- 1/2 rotselleri skrelles og kuttes i små terninger
- 2 søtpoteter
- 1/2 brokkoli
- 2-3 vårløk
- 100 g creme fraiche eller yoghurt naturell
- salt
- pepper
- 1/2 lime
- 2 ss frisk hakket persille eller andre urter
En fargerik, sunn og enkel rett
TILBEREDNINGSMÅTE
- Dersom du har en stor stekepanne så kan du steke alt i den samme.
- Du tilsetter det som trenger lengst steketid først. Blir det for fullt, så steker du noe først og setter det til side på et fat, for deretter å varme alt opp igjen før servering.
- Stek på middels varme først til grønnsakene er møre. Skru opp varmen på slutten av steketiden for å få farge og mer smak på retten.
- Alt stekes i smør eller olje i den rekkefølgen som er nevnt under.
- Skrell, skyll og skjær selleriroten i små terninger og stek de i panna.
- Skrell søtpotetene og potetene, del de i tynne skiver og fordel de utover i panna.
- Brokkolistilker skjær vekk skallet og kutt i tynne skiver (små buketter fungerer også bra)
- Kjøttet stekes til det er gjennomstekt, smak til med litt salt og pepper. Tynne skiver svinefilet trenger ca. 2 min på hver side.
- Smak til med pepper/salt og dryss over vårløk i skiver.
TIL SERVERING
Serveres med litt cremefraiche, eller yoghurt tilsatt hakket frisk persille eller andre urter som du liker. Smak til dressingen med salt og pepper.
En limebåt til hver