Sunn sjokolade med nøtter og aprikoser

INGREDIENSER

  • 200 g mørk eller lys sjokolade med lavt sukkerinnhold.
  • 2 ss (30 g) kokosfett
  • 10 tørkede aprikoser
  • 120 g mandler eller hasselnøtter

Velg å tilsette sjokoladen flere ingredienser for å gi mer smak :

  • litt vanilje
  • litt kaffe

God konfekt med store biter!

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Sjokoladen smeltes sammen med kokosfettet i vannbad.
  2. Vannbad lages for å smelte sjokoladen uten at den får direkte varme fra kokeplata.
  3. Fyll 1/2 liter vann i en liten kjele og varm opp vannet til det er litt varmere enn det du tar rett ifra krana.
  4. Brekk sjokoladen opp i et litermål av stål eller en bolle som står stødig i kjelen.
  5. Tilsett kokosfettet og bland det inn i den smeltede sjokoladen.
  6. Hakk nøttene og aprikosene grovt med kniv eller food- prosessor. Spar en fjerdedel av hver til å pynte med.
  7. Bland nøttene og aprikosene godt inn i sjokolademassen.
  8. Finn frem et brett med bakepapir på, og fordel massen utover  i et tynt lag.
  9. Strø over resten av de hakkede mandlene og aprikosene til pynt.
  10. Fyll sjokolademassen i former, eller avkjøl ,og la sjokoladen stivne helt, før du deler den opp i ruter.

TIL SERVERING

Varier gjerne med andre typer nøtter, tranebær, rosiner eller frysetørket bringebær i stedet for aprikos.

Del gjerne 🙂