![IMG_9018[10070]](https://usercontent.one/wp/www.grethesvinsoy.no/wp-content/uploads/2021/12/IMG_901810070.jpg?media=1635769844)
Sunn sjokolade med nøtter og aprikoser
INGREDIENSER
- 200 g mørk eller lys sjokolade med lavt sukkerinnhold.
- 2 ss (30 g) kokosfett
- 10 tørkede aprikoser
- 120 g mandler eller hasselnøtter
Velg å tilsette sjokoladen flere ingredienser for å gi mer smak :
- litt vanilje
- litt kaffe
God konfekt med store biter!
TILBEREDNINGSMÅTE
- Sjokoladen smeltes sammen med kokosfettet i vannbad.
- Vannbad lages for å smelte sjokoladen uten at den får direkte varme fra kokeplata.
- Fyll 1/2 liter vann i en liten kjele og varm opp vannet til det er litt varmere enn det du tar rett ifra krana.
- Brekk sjokoladen opp i et litermål av stål eller en bolle som står stødig i kjelen.
- Tilsett kokosfettet og bland det inn i den smeltede sjokoladen.
- Hakk nøttene og aprikosene grovt med kniv eller food- prosessor. Spar en fjerdedel av hver til å pynte med.
- Bland nøttene og aprikosene godt inn i sjokolademassen.
- Finn frem et brett med bakepapir på, og fordel massen utover i et tynt lag.
- Strø over resten av de hakkede mandlene og aprikosene til pynt.
- Fyll sjokolademassen i former, eller avkjøl ,og la sjokoladen stivne helt, før du deler den opp i ruter.
TIL SERVERING
Varier gjerne med andre typer nøtter, tranebær, rosiner eller frysetørket bringebær i stedet for aprikos.