
Søtpotetsuppe
4 porsjoner
INGREDIENSER
4 porsjoner – ca. 1,2 liter ferdig suppe
80 g løk
2 fedd hvitløk
1 rød chili uten steiner
2 ss olivenolje
8 dl vann
1 terning klar grønnsaksbuljong
400 g søtpotet
200 g poteter, gjerne melne poteter for eksempel Mandelpoteter.
1 ts salt
1 dl kremfløte eller kokosmelk
2 ss soyaolje
½ lime eller sitron, saften av
Litt hvit pepper
En mettende og knallgod suppe!
TILBEREDNINGSMÅTE
Du kan gjøre det enkelt ved å kutte/rive alle grønnsakene i foodprosessoren, i to omganger.
1 Kutt løk, hvitløk og chili og fres (skal ikke bli brunt) de i olivenolje i 3-5 minutter i en kjele
2 Vask, skrell og kutt/riv potetene og hell de opp i kjelen.
3 Tilsett vann og buljong. La det hele koke til potetene er helt myke. 20 – 40 min
4 Tilsett soyasaus og fløte eller kokosmelk
5 Kjør suppen helt jevn med stavmikser eller i en foodprosessor.
6 Smak til med salt, lime/sitronsaft og hvit pepper.
Spe med litt vann dersom suppa tykner for mye før den serveres, men vær oppmerksom på at det kan gjøre noe med smaken.
TIL SERVERING
Brødkrutonger, sprøstekt bacon eller ristede kikerter smaker veldig godt til denne suppa.