grethesvinsoy-søtpotet-suppe-med-chilli-og-sprøstekte-kikerter

Søtpotetsuppe

 4 porsjoner

INGREDIENSER

4 porsjoner – ca. 1,2 liter ferdig suppe

80 g løk

2 fedd hvitløk

1 rød chili uten steiner

2 ss olivenolje

8 dl vann

1 terning klar grønnsaksbuljong

400 g søtpotet

200 g poteter, gjerne melne poteter for eksempel Mandelpoteter.

1 ts salt

1 dl kremfløte eller kokosmelk

2 ss soyaolje

½ lime eller sitron, saften av

Litt hvit pepper

En mettende og knallgod suppe!

TILBEREDNINGSMÅTE

Du kan gjøre det enkelt ved å kutte/rive alle grønnsakene i foodprosessoren, i to omganger.

Kutt løk, hvitløk og chili og fres (skal ikke bli brunt) de i olivenolje i 3-5 minutter i en kjele 

 Vask, skrell og kutt/riv potetene og hell de opp i kjelen.

Tilsett vann og buljong. La det hele koke til potetene er helt myke. 20 – 40 min  

4  Tilsett soyasaus og fløte eller kokosmelk

5  Kjør suppen helt jevn med stavmikser eller i en foodprosessor.

Smak til med salt, lime/sitronsaft og hvit pepper.

Spe med litt vann dersom suppa tykner for mye før den serveres, men vær oppmerksom på at det kan gjøre noe med smaken.

TIL SERVERING

 Brødkrutonger, sprøstekt bacon eller ristede kikerter smaker veldig godt til denne suppa.

Del gjerne 🙂