
Sitronkake med melisglasur
OPPSKRIFT
- 50 g smør
- 150 g sukker
- 2 egg
- 1,5 dl melk
- 2 ts bakepulver
- 180 g økologisk hvetemel (200 g vanlig)
- revet skall av en sitron, helst økologisk
- 50 g melis
- 1 ss smeltet avkjølt smør
- 1 ss vann
- 1 ts presset sirtonsaft
TILBEREDNINGSMÅTE
- Smør og sukker røres hvitt med en mikser
- Eggene røres i
- Bland bakepulver og mel
- Tilsett vekselsvis mel og melk
- Tilsett fint revet sitronskall og bland det hele godt sammen
- Fyll røren i en smurt og strødd, form 20 cm i diameter, og glatt utover
- Stekes på 180ºC i ca 40 minutter, nederst i ovnen
- Kaka er ferdig når den slipper forma, og det ikke sitter noe deig igjen på stekepinnen
- Avkjøles på rist
- Glasur: bland melis, smeltet smør, vann og sitronsaft sammen til en jevn glasur
- Fordel glasuren jevnt utover kaken og pynt med sitronskiver