grethesvinsoy-sitronkake

Sitronkake med melisglasur

OPPSKRIFT

  • 50 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 egg
  • 1,5 dl melk
  • 2 ts bakepulver
  • 180 g økologisk hvetemel (200 g vanlig)
  •  revet skall av en sitron, helst økologisk
  • 50 g melis
  • 1 ss smeltet avkjølt smør
  • 1 ss vann
  • 1 ts presset sirtonsaft

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Smør og sukker røres hvitt med en mikser
  2. Eggene røres i
  3. Bland bakepulver og mel
  4. Tilsett vekselsvis mel og melk
  5. Tilsett fint revet sitronskall og bland det hele godt sammen
  6. Fyll røren i en smurt og strødd, form 20 cm i diameter, og glatt utover
  7. Stekes på 180ºC i ca 40 minutter, nederst i ovnen
  8. Kaka er ferdig når den slipper forma, og det ikke sitter noe deig igjen på stekepinnen
  9. Avkjøles på rist
  10. Glasur: bland melis, smeltet smør, vann og sitronsaft sammen til en jevn glasur
  11. Fordel glasuren jevnt utover kaken og pynt med sitronskiver

Del gjerne 🙂