grethesvinsoy-seibiff-med-løk-og-gulrøtter

Seibiff med løk

 4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 2 store løk
  • 5 ss smør : 2 ss til å steke løken i og 3 ss til steking av fisken.
  • 800 g seifilet i blokk som tines, eller fersk filet.
  • 3 ss hvetemel
  • 2 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1,5 dl kokende vann
  • 12 middelsstore poteter
  • 3 store gulrøtter
  • 150 g frosne, grønne erter

En av de veldig gode klassiske middagsrettene, rimelig er den også!

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Kok tre middelsstore poteter til hver.
  2. Skrell og del tre store gulrøtter i staver, og kok disse når potetene er halvferdige.
  3. Grønne erter kokes i litt vann til slutt, kort koketid.
  4. Skrell og skjær løken i tynne skiver
  5. Stek løken i smør på middels varme til den er myk og sett den til side.
  6. I en dyp tallerken tilsettes mel, salt og pepper.
  7. Del fisken i 8 like store stykker
  8. Vend fisken i melblandingen, og rist av det løse melet.
  9. Smelt smøret  i stekepanna og la det bli brunt før du legger i  fiskestykkene.
  10. Stek fisken på begge sider til den har skiftet farge (er gjennomstekt) og har fin stekeskorpe.
  11. Tilsett vannet i panna og la det hele trekke på svak varme i noen minutter, til det blir en saus.
  12. Smak til med salt og pepper og fordel løken oppå fiskestykkene.

Del gjerne 🙂