Seibiff med løk
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 2 store løk
- 5 ss smør : 2 ss til å steke løken i og 3 ss til steking av fisken.
- 800 g seifilet i blokk som tines, eller fersk filet.
- 3 ss hvetemel
- 2 ts salt
- ½ ts pepper
- 1,5 dl kokende vann
- 12 middelsstore poteter
- 3 store gulrøtter
- 150 g frosne, grønne erter
En av de veldig gode klassiske middagsrettene, rimelig er den også!
TILBEREDNINGSMÅTE
- Kok tre middelsstore poteter til hver.
- Skrell og del tre store gulrøtter i staver, og kok disse når potetene er halvferdige.
- Grønne erter kokes i litt vann til slutt, kort koketid.
- Skrell og skjær løken i tynne skiver
- Stek løken i smør på middels varme til den er myk og sett den til side.
- I en dyp tallerken tilsettes mel, salt og pepper.
- Del fisken i 8 like store stykker
- Vend fisken i melblandingen, og rist av det løse melet.
- Smelt smøret i stekepanna og la det bli brunt før du legger i fiskestykkene.
- Stek fisken på begge sider til den har skiftet farge (er gjennomstekt) og har fin stekeskorpe.
- Tilsett vannet i panna og la det hele trekke på svak varme i noen minutter, til det blir en saus.
- Smak til med salt og pepper og fordel løken oppå fiskestykkene.