
Råmarinert laks salat
INGREDIENSER
- ½ ts salt
- 2 stilker stangselleri
- 1/3 agurk
- 1 eple
- 6 reddiker
- 1 1/2 sitron
- 2 ss olivenolje helst kaldpresset (virgin)
- 1-2 ss hakket frisk persille.
Serveres med en gang
TILBEREDNINGSMÅTE
- Skjær bort skinnet på laksen og del den i terninger på ca 2×2 cm.
- Legg lakseterningene i en skål og strø saltet over. Press saften av en sitron over fisken og bland dette sammen. La laksen marinere i 10 – 15 minutter.
- Del opp resten av grønnsakene i omtrent samme str som laksen.
- Hell av marinaden til laksen og bland den med grønnsakene.
- Press over saften av en halv sitron og olivenoljen.
- Bland forsiktig sammen.
Bør serveres med en gang fordi syren i sitronen og saltet kan gjøre urter og grønnsaker litt dvaske.