grethesvinsoy-marinert-laks

Råmarinert laks salat

INGREDIENSER

  • ½ ts salt
  • 2 stilker stangselleri
  • 1/3 agurk
  • 1 eple
  • 6 reddiker
  • 1 1/2 sitron
  • 2 ss olivenolje helst kaldpresset (virgin)
  • 1-2 ss hakket frisk persille.

Serveres med en gang

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Skjær bort skinnet på laksen og del den i terninger på ca 2×2 cm.
  2. Legg lakseterningene i en skål og strø saltet over. Press saften av en sitron over fisken og bland dette sammen. La laksen marinere i 10 – 15 minutter.
  3. Del opp resten av grønnsakene i omtrent samme str som laksen.
  4. Hell av marinaden til laksen og bland den med grønnsakene.
  5. Press over saften av en halv sitron og olivenoljen.
  6. Bland forsiktig sammen.

Bør serveres med en gang fordi syren i sitronen og saltet kan gjøre urter og grønnsaker litt dvaske.

Del gjerne 🙂