Saftig blåbærkake med deilig  sprø skorpe

 

INGREDIENSER

  • 200 g smeltet smør
  • 3 egg
  • 130 g sukker
  • 180 g økologisk hvetemel, ( eller 200 g vanlig)
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 150-200g blåbær, spar  gjerne noen til pynt.

Litt vanijesaus og ekstra blåbær til denne og du har en vinner!

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Smelt smøret.
  2. Visp egg og sukker til det tykner, helst til eggedosis.
  3. Bland mel, vaniljesukker og bakepulver godt sammen.
  4. Vend smør og melblandingen forsiktig inn i eggedosisen til en jevn deig. Sikt melet dersom det ser klumpete ut.
  5. Her passer det bra med en kakeform på 22 cm i diameter, eller flere små ildfasteformer som smøres veldig godt med smør.
  6. Hell deigen i formen(e), og jevn ut overflaten med en slikkepott.
  7. Fordel blåbærene utover uten å dytte de ned i deigen. De synker uansett ned når kaken stekes.
  8. Stekes ved 180º C i ca. 40 min. Beregne kortere steketid dersom du velger små former. Når vi lager formkake  så er det greit å fylle formen ¾ full da unngår du at den hever over kanten.
  9. Avkjøles på rist.
  10. Dryss litt melis på og pynt med blåbær.
  11. Serveres med is, vaniljesaus, blåbær eller blåbærsyltetøy.

Del gjerne 🙂