Saftig blåbærkake med deilig sprø skorpe
INGREDIENSER
- 200 g smeltet smør
- 3 egg
- 130 g sukker
- 180 g økologisk hvetemel, ( eller 200 g vanlig)
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 150-200g blåbær, spar gjerne noen til pynt.
Litt vanijesaus og ekstra blåbær til denne og du har en vinner!
TILBEREDNINGSMÅTE
- Smelt smøret.
- Visp egg og sukker til det tykner, helst til eggedosis.
- Bland mel, vaniljesukker og bakepulver godt sammen.
- Vend smør og melblandingen forsiktig inn i eggedosisen til en jevn deig. Sikt melet dersom det ser klumpete ut.
- Her passer det bra med en kakeform på 22 cm i diameter, eller flere små ildfasteformer som smøres veldig godt med smør.
- Hell deigen i formen(e), og jevn ut overflaten med en slikkepott.
- Fordel blåbærene utover uten å dytte de ned i deigen. De synker uansett ned når kaken stekes.
- Stekes ved 180º C i ca. 40 min. Beregne kortere steketid dersom du velger små former. Når vi lager formkake så er det greit å fylle formen ¾ full da unngår du at den hever over kanten.
- Avkjøles på rist.
- Dryss litt melis på og pynt med blåbær.
- Serveres med is, vaniljesaus, blåbær eller blåbærsyltetøy.