grethesvinsoy-rundstykker

Rundstykker med bakepulver

 4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 100 g smør
  • 5 dl hvetemel økologisk (6 dl vanlig)
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl melk
  • 1 egg sammenpisket, halve til deigen og resten til penslin

Velg å tilsette deigen flere ingredienser for å gi mer smak :

  • 1 dl valnøtter
  • eller 20 hakkede oliven
  • eller 1 dl revet parmasan og 1-2 ss hakkede friske urter.

En fargerik, sunn og enkel rett

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Del det myke smøret opp i små biter, tilsett hvetemel og bakepulver .
  2. Smuldre det sammen med en liten håndmikser eller sleiv.
  3. Bland i melk og 1/2 sammenpisket egg
  4. Deigen blandes raskt sammen.
  5. Tilsett ekstra smak om ønskelig og bland det i
  6. Deigen legges med skje på plate med bakepapir, ca 12 stk.
  7. Pensle jevnt med sammenpisket egg
  8. Stekes på 250ºC i 10-12 min til de er lysebrune.
  9. Avkjøles på rist.

TIL SERVERING

Serveres med litt cremefraiche, eller yoghurt tilsatt hakket frisk persille eller andre urter som du liker. Smak til dressingen med salt og pepper. En limebåt til hver.

Del gjerne 🙂