
Speltbrød uten elting
OPPSKRIFT
- 50 g gjær
- 1 ts sukker
- 5 dl lunkent vann
- 2 ts salt
- ca 600 g siktet økologisk speltmel
- 100 g gresskarkjerner eller solsikkefrø, spar 1/3 til å strø oppå brødet.
- 10 ss olivenolje, 5 ss i deigen og 5 ss til over og under deigen før stekingen.
Nydelig, sprøstekt og lettlaget brød uten elting
TILBEREDNINGSMÅTE
- Bland gjær, sukker, vann, salt, 2/3 av frøene og halvparten av olivenoljen i en bolle.
- Bland i speltmelet, men hold tilbake litt for å være sikker på at deigen ikke blir for fast.
- Bland deigen sammen til den er jevn.
- Denne deigen skal være løsere enn vanlig.
- Hev under klede el.l. til dobbelt størrelse.
- Dekk en langpanne med bakepapir og pensle papiret (og kantene dersom papiret ikke dekker ) med 2,5 ss olje.
- Hell deigen over i langpanna, pensle med 2,5 ss olje og klapp den utover til en jevn firkant.
- Strø resten av frøene over brødet.
- Etterhev i 15 min.
- Stekes midt i ovnen på 225ºC i ca. 20 min