grethesvinsoy-speltbroed-uten-elting

Speltbrød uten elting

OPPSKRIFT

  • 50 g gjær
  • 1 ts sukker
  • 5 dl lunkent vann
  • 2 ts salt
  • ca 600 g siktet økologisk speltmel
  • 100 g gresskarkjerner eller solsikkefrø, spar 1/3 til å strø oppå brødet.
  • 10 ss olivenolje, 5 ss i deigen og 5 ss  til over og under deigen før stekingen.

Nydelig, sprøstekt og lettlaget brød uten elting

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Bland gjær, sukker, vann, salt, 2/3 av frøene og halvparten av olivenoljen i en bolle.
  2. Bland i speltmelet, men hold tilbake litt for å være sikker på at deigen ikke blir for fast.
  3. Bland deigen sammen til den er jevn.
  4. Denne deigen skal være løsere enn vanlig.
  5. Hev under klede el.l. til dobbelt størrelse.
  6. Dekk en langpanne med bakepapir og pensle papiret (og kantene dersom papiret ikke dekker ) med  2,5 ss olje.
  7. Hell deigen over i langpanna, pensle med 2,5 ss olje og klapp den utover til en jevn firkant.
  8. Strø resten av frøene over brødet.
  9. Etterhev i 15 min.
  10. Stekes midt i ovnen på 225ºC i ca. 20 min

Del gjerne 🙂