grethesvinsoy-rognebaermarmelade

Rognebærmarmelade

INGREDIENSER

  • Til hver kg rognebær 3-4 dl vann
  • Til hver kg moste bær 600 – 750 gram sukker.

Søtt og litt bittert, passer bra til vilt og andre kjøttretter

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Rens og skyll bærene
  2. Kok opp vannet, ha i bærene og kok de under lokk til de er kokt helt i stykker.
  3. Rør om av og til.
  4. Gni den varme massen gjennom en sikt.
  5. Ha mosen tilbake i kjelen.
  6. La den koke inn under omrøring til massen er passe tykk, og tilsett sukker mot slutten av kokingen.
  7. Øs massen i rene, varme (små) glass og lukk dem straks. Det blir mildere smak på bærene dersom du legger de i fryseren i noen dager først, eller blander litt epler i marmeladen.

Del gjerne 🙂