grethesvinsoy-rawfood-ostekake-med-blabaer

Rawfood ostekake med blåbær

 1 kake

INGREDIENSER

  • 50 g sukker
  • 200g blåbær, spar gjerne noen til pynt
  • 2 ts maizena blandet med 2 ts kaldt vann
  • 200 g nøtter eller mandler, her kan du blande feks mandler, valnøtter, hasselnøtter, pecan eller benytte en eneste sort.
  • 125 g svisker (ca 11 store)
  • En klype salt
  • 300 g chashew nøtter
  • 3 sitroner, presset saft
  • 1 ts vaniljeekstrakt (evt. vaniljesukker)
  • 100 g kokosolje smeltet

Fantastisk kremete og frisk på en gang. Ingen steking

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Legg cashewnøttene i bløt i kaldt vann over natten,  i kjøleskap.
  2. Skyll bærene, Ha bærene, sukker og den utrørte jevningen i en kjele. La det koke opp for så å koke i 2 min til bærene er myke
  3. Ta kjelen av plata og sett til side for avkjøling.
  4. Bland sammen nøtter, svisker og salt i en blender til en masse som kan klemmes sammen, holder seg sammen.
  5. Finn frem en springform på ca 20 cm i diameter.
  6. Benytt litt kokosolje eller annen nøytral olje (solisikke-) og smør bunnen og sidene av formen.
  7. Klem massen jevnt utover i bunnen og halveis opp på kantene.
  8. Avkjøl i fryseren mens du lager fyllet.
  9. Sil av vannet og legg chashew nøttene, sitronsaft, lønnesirup, vanilje og smeltet kokosolje i en foodprosessor. Kjør til en jevn og kremet masse.
  10. Hell halvparten av fyllet i den avkjølte kakebunnen og jevn ut.
  11. Legg med skje, halvparten av blåbærkompotten oppå fyllet.
  12. Fordel deretter resten av fyllet over og jevn ut
  13. Til slutt legger du resten av blåbærkompotten på toppen av kaka i et mønster og bruk en kniv til å lage marmor effekt igjennom alle lagene. Du holder kniven rett opp og ned og fører den igjennom kaka noen ganger.
  14. Sett i fryseren et par timer og ta den ut ca 30 min før servering.
  15. Pynt med blåbær
  16. Holder seg i mange dager i kjøleskapet og kan fryses.

Del gjerne 🙂