Rawfood ostekake med blåbær
1 kake
INGREDIENSER
- 50 g sukker
- 200g blåbær, spar gjerne noen til pynt
- 2 ts maizena blandet med 2 ts kaldt vann
- 200 g nøtter eller mandler, her kan du blande feks mandler, valnøtter, hasselnøtter, pecan eller benytte en eneste sort.
- 125 g svisker (ca 11 store)
- En klype salt
- 300 g chashew nøtter
- 3 sitroner, presset saft
- 1 ts vaniljeekstrakt (evt. vaniljesukker)
- 100 g kokosolje smeltet
Fantastisk kremete og frisk på en gang. Ingen steking
TILBEREDNINGSMÅTE
- Legg cashewnøttene i bløt i kaldt vann over natten, i kjøleskap.
- Skyll bærene, Ha bærene, sukker og den utrørte jevningen i en kjele. La det koke opp for så å koke i 2 min til bærene er myke
- Ta kjelen av plata og sett til side for avkjøling.
- Bland sammen nøtter, svisker og salt i en blender til en masse som kan klemmes sammen, holder seg sammen.
- Finn frem en springform på ca 20 cm i diameter.
- Benytt litt kokosolje eller annen nøytral olje (solisikke-) og smør bunnen og sidene av formen.
- Klem massen jevnt utover i bunnen og halveis opp på kantene.
- Avkjøl i fryseren mens du lager fyllet.
- Sil av vannet og legg chashew nøttene, sitronsaft, lønnesirup, vanilje og smeltet kokosolje i en foodprosessor. Kjør til en jevn og kremet masse.
- Hell halvparten av fyllet i den avkjølte kakebunnen og jevn ut.
- Legg med skje, halvparten av blåbærkompotten oppå fyllet.
- Fordel deretter resten av fyllet over og jevn ut
- Til slutt legger du resten av blåbærkompotten på toppen av kaka i et mønster og bruk en kniv til å lage marmor effekt igjennom alle lagene. Du holder kniven rett opp og ned og fører den igjennom kaka noen ganger.
- Sett i fryseren et par timer og ta den ut ca 30 min før servering.
- Pynt med blåbær
- Holder seg i mange dager i kjøleskapet og kan fryses.