
Tynn og sprø pizzabunn
2 tynne pizzabunner
Denne deigen er forbausende enkel og du kjevler den rett på smurte bakeplater
OPPSKRIFT
-
0,5 l lunkent vann
-
1 pk tørrgjær
-
1 ts sukker
-
3 ss olivenolje
-
1-2 ts salt
- 500 g økolgisk hvetemel. Benytter du konvensjonelt mel (vanlig) økes mengden med ca 10 %
Bunnene fylles med den sausen, grønnsakene, kjøttet og osten som du liker best
TILBEREDNINGSMÅTE
- Bland vann, gjær og sukker i en bakebolle og la gjæren få utvikle seg i noen minutter.
- Tilsett olivenolje, salt og hvetemel og elt deigen godt sammen i en maskin eller for hånd.
- Dekk til bollen med tallerken eller håndkle og la deigen heve til dobbelt størrelse.
- Del deigen i to emner, klem den litt utover på bakeplatene og hell litt olivenolje over før du kjevler den ut. Det hindrer deigen i å feste seg på kjevla og vil gjøre bunnen ekstra sprø og god.
- Pizzabunnene tilsettes saus, fyll og ost.
- Stekes midt i ovnen ved 250ºC i 10-15 minutter.