grethesvinsoy-pizzabunn

Tynn og sprø pizzabunn

2 tynne pizzabunner

Denne deigen er forbausende enkel og du kjevler den rett på smurte bakeplater

OPPSKRIFT

  • 0,5 l lunkent vann

  • 1 pk tørrgjær

  • 1 ts sukker

  • 3 ss olivenolje

  • 1-2 ts salt

  • 500 g økolgisk hvetemel. Benytter du konvensjonelt mel (vanlig) økes mengden med ca 10 %

Bunnene fylles med den sausen, grønnsakene, kjøttet og osten som du liker best

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Bland vann, gjær og sukker i en bakebolle og la gjæren få utvikle seg i noen minutter.
  2. Tilsett olivenolje, salt og hvetemel og elt deigen godt sammen i en maskin eller for hånd.
  3. Dekk til bollen med tallerken eller håndkle og la deigen heve til dobbelt størrelse.
  4. Del deigen i to emner, klem den litt utover på bakeplatene og hell litt olivenolje over før du kjevler den ut. Det hindrer deigen i å feste seg på kjevla og vil gjøre bunnen ekstra sprø og god.
  5. Pizzabunnene tilsettes saus, fyll og ost.
  6. Stekes midt i ovnen ved 250ºC i 10-15 minutter.

Del gjerne 🙂