grethesvinsoy-pinnebrod-stekt

Pinnebrød stekt på bål

 4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1,5 dl vann
  • 5 ss olivenolje, pluss litt til stekingen.

Det blir som nystekt loff og det tar bare noen minutter å blande sammen deigen, og legge den i en pose.

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle
  2. Tilsett olivenolje og vann
  3. Bland det hele til en jevn deig, i en maskin eller med en sleiv.
  4. Form deigen til en kule og fordel olivenolje på hele overflaten for å hindre at deigen fester seg i posen.
  5. Pinner finner du i skogen. Form en tynn pølse som du tvinner nedover på pinnen så den sitter sammen. Tynne lag gir kortere steking og da er det også lettere å få deigen gjennomstekt, uten at overflaten blir svidd.

Del gjerne 🙂