
Ovnsbakt laks med italienske urter
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 1 ss olivenolje, økologisk er å foretrekke
- 400- 600 g laksefilet hel eller i stykker
- 500 g poteter
- 1 rød paprika renses og kuttes i små terninger
- 2 vårløk
- 1 hvitløksfedd presses
- 30 g brød (som du tåler)rives i små biter med hendene.
- 1 ss frisk hakket persille
- 100 g yoghurt naturell
- salt
- pepper
- 4 sitronbåter til servering
Toppingen gir mye smak og sprø skorpe
TILBEREDNINGSMÅTE
- Forvarm ovnene til 200ºC
- Skjær paprikaen i terninger, hell olivenoljen i en stekepanne og stek paprikaen i denne på lav varme i ca 5 min
- Skrell potetene og del de i tynne skiver for at de skal bli ferdige samtidig med fisken.
- Ta paprikaen vekk fra varmen og bland i vårløk, hvitløk, brød og persille. Toppingen er nå klar.
- Legg fisken i en langpanne eller metallform som du kan servere direkte ifra.
- Smør yoghurten over fisken og fordel toppingen jevnt over
- Potetskivene fordeles i formen pensles med litt olivenolje
- Smak til med pepper og salt
TIL SERVERING
Dryss finhakket eller tørket persille over og legg med en sitronbåt til hver