grethesvinsoy-ovnsbakt-laks-poteter-topping

Ovnsbakt laks med italienske urter

 4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 1 ss olivenolje, økologisk er å foretrekke
  • 400- 600 g laksefilet hel eller i stykker
  • 500 g poteter
  • 1 rød paprika renses og kuttes i små terninger
  • 2 vårløk
  • 1 hvitløksfedd presses
  • 30 g brød (som du tåler)rives i små biter med hendene.
  • 1 ss frisk hakket persille
  • 100 g yoghurt naturell
  • salt
  • pepper
  • 4 sitronbåter til servering

Toppingen gir mye smak og sprø skorpe

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Forvarm ovnene til 200ºC
  2. Skjær paprikaen i terninger, hell olivenoljen i en stekepanne og stek paprikaen i denne på lav varme i ca 5 min
  3. Skrell potetene og del de i tynne skiver for at de skal bli ferdige samtidig med fisken.
  4. Ta paprikaen vekk fra varmen og bland i  vårløk, hvitløk, brød og persille. Toppingen er nå klar.
  5. Legg fisken i en langpanne eller metallform som du kan servere direkte ifra.
  6. Smør yoghurten over fisken og fordel toppingen jevnt over
  7. Potetskivene fordeles i formen pensles med litt olivenolje
  8. Smak til med pepper og salt

TIL SERVERING

Dryss finhakket eller tørket persille over og legg med en sitronbåt til hver

Del gjerne 🙂