Ostekake med gelelokk

 1 kake

INGREDIENSER

  • 200 g Digestive kjeks eller tilsvarende søt kjeks, «muslitype»
  • 75 g smør
  • 5 plater gelantin
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl melis
  • 1 pk rød gele (eller den du liker)

Frisk gele på toppen og deilig ostekrem på sprø bunn!

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Kaken lages i tre trinn og det er en fordel å starte dagen før den skal serveres.; 1 bunnen, 2 ostekremen og 3 gelelokket.
  2. Du trenger en springform som er  22 eller 24 cm i diameter. (Det er ikke nødvendig å kunne ta av kanten, så du kan benytte en annen form i stedet.) Smør bunnen eller legg på bakepapir . Det er litt vanskelig å flytte denne kaken over på et fat uten at bunnen smuldrer litt  opp.
  3. Legg kjeksen i en pose og knus de med en kjevle.
  4. Smelt smøret, bland det med knuste kjeks og fordel massen utover i forma.
  5. Stek bunnen på 175 grader i 10 – 15 minutter.
  6. Bunnen avkjøles (før ostekremen kan  fordeles jevnt utover.)
  7. Ostekremen: Legg gelantinplatene i kaldt vann til de er myke, klem ut vannet og tilsett 1/2 dl kokende vann for å gjøre gelantinen flytende. Avkjøl
  8. Pisk fløten til krem sammen med melisen og bland inn kremosten.
  9. Rør gelantin oppløsningen inn i kremen i en tynn stråle samtidig som du rører godt.
  10. Hell kremen i forma og jevn ut med en slikkepott eller stekespade.
  11. Avkjøl i 5 timer eller over natten.
  12. Gelelokket: Lag gele ved å følge bruksanvisningen på pakken, avkjølt gele helles oppå ostemassen. Se til at formen står helt rett i kjøleskapet for best mulig resultat.
  13. Skjær forsiktig med en tynn kniv inntil kanten på formen før du tar av sidene og setter kaken på et serveringsfat. Behold bunnen på.
  14. Pynt med frukt, bær, pisket krem, sjokolade eller annet.

Del gjerne 🙂