Ostekake med gelelokk
1 kake
INGREDIENSER
- 200 g Digestive kjeks eller tilsvarende søt kjeks, «muslitype»
- 75 g smør
- 5 plater gelantin
- 3 dl kremfløte
- 1 dl melis
- 1 pk rød gele (eller den du liker)
Frisk gele på toppen og deilig ostekrem på sprø bunn!
TILBEREDNINGSMÅTE
- Kaken lages i tre trinn og det er en fordel å starte dagen før den skal serveres.; 1 bunnen, 2 ostekremen og 3 gelelokket.
- Du trenger en springform som er 22 eller 24 cm i diameter. (Det er ikke nødvendig å kunne ta av kanten, så du kan benytte en annen form i stedet.) Smør bunnen eller legg på bakepapir . Det er litt vanskelig å flytte denne kaken over på et fat uten at bunnen smuldrer litt opp.
- Legg kjeksen i en pose og knus de med en kjevle.
- Smelt smøret, bland det med knuste kjeks og fordel massen utover i forma.
- Stek bunnen på 175 grader i 10 – 15 minutter.
- Bunnen avkjøles (før ostekremen kan fordeles jevnt utover.)
- Ostekremen: Legg gelantinplatene i kaldt vann til de er myke, klem ut vannet og tilsett 1/2 dl kokende vann for å gjøre gelantinen flytende. Avkjøl
- Pisk fløten til krem sammen med melisen og bland inn kremosten.
- Rør gelantin oppløsningen inn i kremen i en tynn stråle samtidig som du rører godt.
- Hell kremen i forma og jevn ut med en slikkepott eller stekespade.
- Avkjøl i 5 timer eller over natten.
- Gelelokket: Lag gele ved å følge bruksanvisningen på pakken, avkjølt gele helles oppå ostemassen. Se til at formen står helt rett i kjøleskapet for best mulig resultat.
- Skjær forsiktig med en tynn kniv inntil kanten på formen før du tar av sidene og setter kaken på et serveringsfat. Behold bunnen på.
- Pynt med frukt, bær, pisket krem, sjokolade eller annet.