Nøttekake med myk kjerne

 1 kake

INGREDIENSER

  • 200 g hasselnøtt kjerner
  • 150 g sukker
  • 3 egg
  • 1 dl mandelmelk
  • 1 dl økologisk hvetemel (1,2 dl vanlig)
  • 1 ts bakepulver

Appelsiner, sjokolade og aprikoser er supergodt til denne kaka!

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Mal hasselnøttene fint i en foodprocessor
  2. Sukker og egg piskes til tykk eggedosis.
  3. Bland hvetemel og bakepulver sammen i en egen bolle.
  4. Tilsett mandelmelka og hvetemelblandingen i eggedosisen, og vend det hele forsiktig sammen til en jevn deig.
  5. Smør en form på 20 eller 22 cm godt og hell deigen over. Jevn utover med en slikkepott.
  6. Stekes midt i ovnen på 175ºC i ca. 35 minutter, til kaka slipper formen og er lysebrun.
  7. Avkjøles på rist.

TIL SERVERING

Kaka er litt for myk til å kunne dele i flere lag. Fordel  derfor et tynt lag med aprikossyltetøy oppå kaka og pisket krem over , så det dekker hele.

Pynt med hermetiske aprikoser som du lar renne av, og noen skiver kiwi.

Revet mørk sjokolade på toppen.

Del gjerne 🙂