
Nøttekake med myk kjerne
1 kake
INGREDIENSER
- 200 g hasselnøtt kjerner
- 150 g sukker
- 3 egg
- 1 dl mandelmelk
- 1 dl økologisk hvetemel (1,2 dl vanlig)
- 1 ts bakepulver
Appelsiner, sjokolade og aprikoser er supergodt til denne kaka!
TILBEREDNINGSMÅTE
- Mal hasselnøttene fint i en foodprocessor
- Sukker og egg piskes til tykk eggedosis.
- Bland hvetemel og bakepulver sammen i en egen bolle.
- Tilsett mandelmelka og hvetemelblandingen i eggedosisen, og vend det hele forsiktig sammen til en jevn deig.
- Smør en form på 20 eller 22 cm godt og hell deigen over. Jevn utover med en slikkepott.
- Stekes midt i ovnen på 175ºC i ca. 35 minutter, til kaka slipper formen og er lysebrun.
- Avkjøles på rist.
TIL SERVERING
Kaka er litt for myk til å kunne dele i flere lag. Fordel derfor et tynt lag med aprikossyltetøy oppå kaka og pisket krem over , så det dekker hele.
Pynt med hermetiske aprikoser som du lar renne av, og noen skiver kiwi.
Revet mørk sjokolade på toppen.