Mormors enkle eplekake
INGREDIENSER
- 200 g smør
- 200 g hvetemel, økologisk (180 g vanlig)
- 150 g sukker
- 3 egg
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 3-4 epler i båter
Serveres med krem, is eller vaniljesaus
TILBEREDNINGSMÅTE
- Smelt og avkjøl smøret
- Bland smøret og alle de andre ingrediensene i en bolle med en kjøkkenmaskin eller håndvisp, til glatt og jevn røre.
- Smør formen godt, bruk en springform 24 cm i diameter. Har du en form som er 26 cm i diameter så blir kaken litt lavere, og steketiden noe kortere.
- Hell røra i formen og glatt utover
- Fordel de skrelte eplebåtene i røra, i et mønster du liker, og trykk de ned.
- Strø over litt sukker og kanel
- Stekes på 180ºC midt i ovnen i ca 40 min.
- Kaka er ferdig når den slipper kantene ,og det ikke sitter noe deig igjen på kakepinnen.
- Avkjøles på rist.
- Serveres med krem, is eller vaniljesaus.