grethesvinsoy-eplekake

Mormors enkle eplekake

INGREDIENSER

  • 200 g smør
  • 200 g hvetemel, økologisk (180 g vanlig)
  • 150 g sukker
  • 3 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3-4 epler i båter

Serveres med krem, is eller vaniljesaus

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Smelt og avkjøl smøret
  2. Bland smøret og alle de andre ingrediensene i en bolle med en kjøkkenmaskin eller håndvisp, til glatt og jevn røre.
  3. Smør formen godt, bruk en springform 24 cm i diameter. Har du en form som er 26 cm i diameter så blir kaken litt lavere, og steketiden noe kortere.
  4. Hell røra i formen og glatt utover
  5. Fordel de skrelte eplebåtene i røra, i et mønster du liker, og trykk de ned.
  6. Strø over litt sukker og kanel
  7. Stekes på 180ºC  midt i ovnen i ca 40 min.
  8. Kaka er ferdig når den slipper kantene ,og det ikke sitter noe deig igjen på kakepinnen.
  9. Avkjøles på rist.
  10. Serveres med krem, is eller vaniljesaus.

Del gjerne 🙂