grethesvinsoy-lettsaltet-torsk-med-grønnsaker-og-eggesmør

Lettsaltet torsk med eggesmør

INGREDIENSER

4 porsjoner

  • 600 g lettsaltet torskefilet
  • 2-3  egg
  • 150 g smør
  • 800 g poteter
  • 400 g gulrøtter
  • 300 g brokkoli

Fisken er ferdig kokt når den har skiftet farge til hvit og deler seg i flak

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Vask potetene godt legg de i en liten kjele, fyll på med vann så de dekkes helt. Sett på lokk og kok møre, ca. 20 min
  2. Kok eggene i ca. 10 min til hardkokte, skrell og del de i eggdeler begge veier eller hakk med en kniv.
  3. Skyll og skrell/rens gulrøttene og brokkolien og del opp så de blir ferdig samtidig. Legges i en kjele med litt vann. Kokes med lokk til de er møre.
  4. Torskestykkene trekkes (rett under kokepunktet) i vann uten salt. Har du en vid kjele eller en stekepanne med høye kanter så er det best.
  5. Fyll nok vann i kjelen til å dekke stykkene helt og kok opp. Skyll fiskestykkene i kaldt vann og legg de ved siden av hverandre i kjelen.
  6. Hold temperaturen ved ca. 90 grader og la fisken trekke i 10 min eller til den er hvit i kjøttet tvers igjennom.
  7. Smelt smøret og tilsett hakket egg
  8. Hell vannet av potetene og grønnsakene.

Del gjerne 🙂