
Lettsaltet torsk med eggesmør
INGREDIENSER
4 porsjoner
- 600 g lettsaltet torskefilet
- 2-3 egg
- 150 g smør
- 800 g poteter
- 400 g gulrøtter
- 300 g brokkoli
Fisken er ferdig kokt når den har skiftet farge til hvit og deler seg i flak
TILBEREDNINGSMÅTE
- Vask potetene godt legg de i en liten kjele, fyll på med vann så de dekkes helt. Sett på lokk og kok møre, ca. 20 min
- Kok eggene i ca. 10 min til hardkokte, skrell og del de i eggdeler begge veier eller hakk med en kniv.
- Skyll og skrell/rens gulrøttene og brokkolien og del opp så de blir ferdig samtidig. Legges i en kjele med litt vann. Kokes med lokk til de er møre.
- Torskestykkene trekkes (rett under kokepunktet) i vann uten salt. Har du en vid kjele eller en stekepanne med høye kanter så er det best.
- Fyll nok vann i kjelen til å dekke stykkene helt og kok opp. Skyll fiskestykkene i kaldt vann og legg de ved siden av hverandre i kjelen.
- Hold temperaturen ved ca. 90 grader og la fisken trekke i 10 min eller til den er hvit i kjøttet tvers igjennom.
- Smelt smøret og tilsett hakket egg
- Hell vannet av potetene og grønnsakene.