grethesvinsoy-kyllingsuppe-med-friske-grønnsaker

Kyllingsuppe med friske grønnsaker.

4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 300-400 g kylling filet.
  • 1 liter vann
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 gul paprika
  • 200 g sukkererter
  • 1/4 purre
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 2 terninger kylling buljong, (klar)
  • 3 laurbærblad
  • pepper, helst hvit
  • salt
  • persille

Sunn, mild og god suppe

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Tilsett vann, laurbærblad og kyllingen som er kuttet i små terninger i en kjele og kok opp.
  2. Skru ned varmen slik at vannet er like under kokepunktet og trekk kjøttet i 5-10 min
  3. Skum av proteinene som flyter opp til overflaten med en skje/øse for få en klarere suppe.
  4. Vask og rens grønnsakene
  5. Skjær alt i små terninger eller tynne strimler og legg det over i kjelen.
  6. Kokes i ca 2 min
  7. Smak til med pepper, evt litt mer grønnsaksbuljong og salt.

TIL SERVERING

Dryss finhakket eller tørket persille over før servering, evt litt rå purre i tynne skiver.
Flatbrød eller annet brød/smør som du liker.

Del gjerne 🙂