grethesvinsoy-lapper-med-revet-eple-og-havregryn

Havrelapper med revet eple og kanel

 4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 3 egg
  • 5 dl rismelk
  • 1-2 ss sukker
  • 4 ss nøytral matolje
  • 4 dl økologisk hvetemel (10-15 % mer dersom du velger vanlig hvetemel)
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl havregryn
  • 2 ts kanel
  • 1/2 ts salt
  • 1 revet eple

En fargerik, sunn og enkel rett

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Visp egg, rismelk, sukker og oljen sammen til en jevn røre
  2. Bland inn det økologiske hvetemelet, bakepulver, havregryn, kanel og salt
  3. Tilsett det revne eplet og bland det hele godt sammen til en jevn røre
  4. Bland røra litt før du steker lappene slik at du får med epler i alle (eple synker til bunnen)
  5. Varm opp stekepanna og tilsett litt matolje med nøytral smak.
  6. Beregn 2-3 ss til hver lappe
  7. Stek lappene på middels varme på hver side, til de er lysebrune.

Del gjerne 🙂