grethesvinsoy-havrebrod-uten-elting

Havrebrød uten elting

 1 brød

INGREDIENSER

  • 5 dl lunkent vann
  • 1 pk. tørrgjær
  • 1 ts. sukker
  • 2 ts. salt
  • 4 ss olivenolje
  • 3 dl havregryn
  • 400 g siktet hvetemel, økologisk (ca. 450 g vanlig)

Deigen helles rett i formen, enkelt og greit.

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Bland vann, gjær, sukker, salt, olje i en stor bakebolle.
  2. Tilsett havregryn og hvetemel.
  3. Bland deigen sammen til den er jevn og uten klumper.
  4. Deigen skal være løs i konsistensen.
  5. Dekk til og sett deigen til heving til den har dobbelt størrelse.
  6. Dekk en ca.2 liters brødform med bakepapir eller smør den godt med smør eller olje
  7. Dytt deigen ned og hell den over i forma.
  8. Jevn utover
  9. Pensle med lunkent vann og strø over litt havregryn.
  10. Heves på nytt i 20-30 min.Stekes nederst i ovnen på 200° C i 50-60 minTa brødet forsiktig ut av forma og legg det over på en rist.Brød er ferdig stekt når du hører en hul lyd når du banker på undersiden og når sidene er faste.

    Sett brødet inn i ovnen igjen i 5-10 min uten forma dersom du har tatt det ut for tidlig.

Del gjerne 🙂