
Fylte horn med ost og skinke
16 stk.
INGREDIENSER
- 3 dl melk
- 50 g smør
- 1 pk. tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 1/2 ss sukker
- ca. 360 g hvetemel, økologisk (ca. 400 g vanlig)
- 1 egg til pensling
- sesamfrø
En drøm å ha med i mattpakken!
TILBEREDNINGSMÅTE
- Smelt smøret og tilsett melken slik at blandingen er lunken.
- Elt deigen godt sammen for hånd med en sleiv fordi den kan bli seig og vanskelig å bake ut ved elting i maskin.
- Tilsett mel, salt og sukker
- Dekk til deigen med plast eller en tallerken og hev den i ca. 30 min.
- Strø mel på benken og legg deigen der.
- Del deigen i to.
- Kjevl ut hver del til en rund leiv, ca. 30 cm i diameter.
- Del hver leiv i 8 spisser, snu hver spiss og børst av løst mel.
- Legg en liten skive ost og 1/2 skive skinke på hver spiss før du ruller den sammen fra den bredeste enden, og former til et horn.
- Legges på stekebrett med bakepapir. Den spisse enden skal ligge innunder hornet.
- Pensle jevnt med sammenpisket egg og strø på litt sesamfrø på hvert horn.
- Dekk med klede og etterhev i ca. 30 minutter
- Stekes på 230ºC i 12- 15 min til de er lysebrune.
- Avkjøles på rist.
TIL SERVERING
Serveres