Fylte horn med ost og skinke

 16 stk.

INGREDIENSER

  • 3 dl melk
  • 50 g smør
  • 1 pk. tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ss sukker
  • ca. 360 g hvetemel, økologisk (ca. 400 g vanlig)
  • 1 egg til pensling
  • sesamfrø

En drøm å ha med i mattpakken!

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Smelt smøret  og tilsett melken slik at blandingen er lunken.
  2. Elt deigen godt sammen for hånd med en sleiv fordi den kan bli seig  og vanskelig å bake ut ved elting i maskin.
  3. Tilsett mel, salt og sukker
  4. Dekk til deigen med plast eller en tallerken og hev  den i ca. 30 min.
  5. Strø mel på benken og legg deigen der.
  6. Del deigen i to.
  7. Kjevl ut hver del til en rund leiv, ca. 30 cm i diameter.
  8. Del hver leiv i 8 spisser, snu hver spiss og børst av løst mel.
  9. Legg en liten skive ost og 1/2 skive skinke på hver spiss før du ruller den sammen fra den bredeste enden, og former  til et horn.
  10. Legges på stekebrett med bakepapir. Den spisse enden skal ligge innunder hornet.
  11. Pensle jevnt med sammenpisket egg og strø på litt sesamfrø på hvert horn.
  12. Dekk med klede og etterhev i ca. 30 minutter
  13. Stekes på 230ºC i 12- 15  min til de er lysebrune.
  14. Avkjøles på rist.

TIL SERVERING

Serveres

Del gjerne 🙂