grethesvinsoy-fiskeform-til-fest

Fiskeform til fest

 4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 2 store fennikel (ca 220 g)
  • 4 vårløk eller en liten purre (ca 130 g)
  • 1 rød chilli uten steiner
  • 2-3 små squash
  • 2 ss kapers
  • 100 g sorte oliven uten steiner
  • 2,5 dl hvitvin
  • 4 ss olivenolje
  • 1 sitron, saften av
  • ½ ss salt, eller mer dersom fisken er usaltet.
  • Litt pepper
  • 500 g cherrytomater
  • 800 g torskefilet uten skinn
  • En håndfull frisk basilikum

Alt i en form, så får du tid til å snakke med gjestene!

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Forvarm ovnene til 200°C
  2. Finn frem en langpanne eller stor form og tilsett grønnsakene etterhvert og fordel de utover.
  3. Skyll alle de ferske grønnsakene i kaldt vann
  4. fenikkelene skjæres i tre skiver gjennom rota.
  5. del chillien i to og skrap ut frøene. Kuttes i tynne strimler.
  6. skyll og kutt av endene på squashen og lag tynne skiver/ bånd av squashen med ostehøvel el.l.
  7. bland i kapers,oliven, hvitvin, olivenolje, salt og pepper.
  8. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett i ovnene i 30 min
  9. ta av folien og legg fisken oppå gr sakene og fordel sitronsaft over.
  10. fordel tomatene utover
  11. sett inn i ovnen i ca.10 min uten folie, til fisken er ferdig stekt.
  12. fordel basilikum over det hele, rives eller kuttes grovt med kniv.
  13. Smak til med salt og hvit pepper.
  14. Serveres med surdeigsbrødKan lages dagen før. Det er da en fordel å benytte en form som passer både i kjøleskapet og ovnen. Spar  gjerne noen tynne skiver sitron til pynt, før du presser den.

Del gjerne 🙂