Fiskeform til fest
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 2 store fennikel (ca 220 g)
- 4 vårløk eller en liten purre (ca 130 g)
- 1 rød chilli uten steiner
- 2-3 små squash
- 2 ss kapers
- 100 g sorte oliven uten steiner
- 2,5 dl hvitvin
- 4 ss olivenolje
- 1 sitron, saften av
- ½ ss salt, eller mer dersom fisken er usaltet.
- Litt pepper
- 500 g cherrytomater
- 800 g torskefilet uten skinn
- En håndfull frisk basilikum
Alt i en form, så får du tid til å snakke med gjestene!
TILBEREDNINGSMÅTE
- Forvarm ovnene til 200°C
- Finn frem en langpanne eller stor form og tilsett grønnsakene etterhvert og fordel de utover.
- Skyll alle de ferske grønnsakene i kaldt vann
- fenikkelene skjæres i tre skiver gjennom rota.
- del chillien i to og skrap ut frøene. Kuttes i tynne strimler.
- skyll og kutt av endene på squashen og lag tynne skiver/ bånd av squashen med ostehøvel el.l.
- bland i kapers,oliven, hvitvin, olivenolje, salt og pepper.
- Dekk formen med aluminiumsfolie og sett i ovnene i 30 min
- ta av folien og legg fisken oppå gr sakene og fordel sitronsaft over.
- fordel tomatene utover
- sett inn i ovnen i ca.10 min uten folie, til fisken er ferdig stekt.
- fordel basilikum over det hele, rives eller kuttes grovt med kniv.
- Smak til med salt og hvit pepper.
- Serveres med surdeigsbrødKan lages dagen før. Det er da en fordel å benytte en form som passer både i kjøleskapet og ovnen. Spar gjerne noen tynne skiver sitron til pynt, før du presser den.