grethesvinsoy-lapskaus

Farmors lapskaus

INGREDIENSER

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 kg poteter
  • ½ kålrot 150 g
  • 2 store gulrøtter
  • 1 liten bit sellerirot
  • ½ purre
  • 5 dl vann
  • 2 terninger kjøttbuljong
  • pepper
  • salt
  • persille
  • vegetabilsk olje

Hurtig lapskaus med kjøttdeig

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Stek kjøttdeigen i litt smør i kjelen du skal benytte videre.
  2. Skrell potetene og røttene.
  3. Skjær alt i terninger og legg det over i kjelen sammen med vannet.
  4. Rens og vask purren, skjær den i en cm brede biter og la den koke med i ca 8 min, på slutten.
  5. Smak til med pepper og salt.

TIL SERVERING

Dryss finhakket eller tørket persille over før servering, evt litt rå purre i tynne skiver.
Flatbrød til servering.

Del gjerne 🙂