grethesvinsoy-farikal

Fårikål

 4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 1 kg fårikålkjøtt av lam eller sau (nakke/bryst/ bog)
  • 1 kg hodekål
  • 2 ts salt
  • 4 ts hel sort pepper (ca.1 pose, 13 g)
  • 2 ss hvetemel (kan sløyfes)
  • 2-3 dl kokende vann

Ideell høstmat, kokt på mild, ny kål og ferskt lammekjøtt.

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Skyll hodekålen og del den i store båter.
  2. Skyll kjøttet i kaldt vann.
  3. Legg kjøtt og kål lagvis i en kjele. De feteste kjøttstykkene nederst.
  4. Strø salt, pepper og evt. hvetemel, som jevner krafta, mellom lagene. Pepperen kan pakkes in i gas eller puttes i en pepperkoker.
  5. Hell på 3 dl kokende vann.
  6. Sett på lokk og kok opp.
  7. La fårikålen trekke i 1,5 – 2 timer over svak varme til kjøttet er mørt. Koker vannet inn så spe på med litt mer. Det er ikke nødvendig å røre i kjelen under kokingen, men drei litt på den så det ikke det fester seg i bunnen.
  8. Smak til med salt.

TIL SERVERING

Serveres med kokte poteter.

Del gjerne 🙂