
Fårikål
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 1 kg fårikålkjøtt av lam eller sau (nakke/bryst/ bog)
- 1 kg hodekål
- 2 ts salt
- 4 ts hel sort pepper (ca.1 pose, 13 g)
- 2 ss hvetemel (kan sløyfes)
- 2-3 dl kokende vann
Ideell høstmat, kokt på mild, ny kål og ferskt lammekjøtt.
TILBEREDNINGSMÅTE
- Skyll hodekålen og del den i store båter.
- Skyll kjøttet i kaldt vann.
- Legg kjøtt og kål lagvis i en kjele. De feteste kjøttstykkene nederst.
- Strø salt, pepper og evt. hvetemel, som jevner krafta, mellom lagene. Pepperen kan pakkes in i gas eller puttes i en pepperkoker.
- Hell på 3 dl kokende vann.
- Sett på lokk og kok opp.
- La fårikålen trekke i 1,5 – 2 timer over svak varme til kjøttet er mørt. Koker vannet inn så spe på med litt mer. Det er ikke nødvendig å røre i kjelen under kokingen, men drei litt på den så det ikke det fester seg i bunnen.
- Smak til med salt.
TIL SERVERING
Serveres med kokte poteter.