
Chili con carne
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 400 g kjøttdeig
- 3 ss olivenolje
- 1 løk
- 100 g sellerirot
- 200 g gulrøtter
- 1 boks, 400 g hakkede tomater
- 1 boks, 400g kidney bønner
- ca. 1/2 rød chili
- 2 ts oregano, tørket
- 3 dl vann
- 1 dl rosiner (kan sløyfes)
- 2-3 buljong terninger
- 1 liten boks mais
- 1/2 agurk
- 1/4 issalat
Varmende og nydelig på smak!
TILBEREDNINGSMÅTE
- Skrell løk, selleri og gulrøtter, og riv de grovt med rivjern, eller på maskin.
- Stek kjøttdeigen i olivenoljen i en gryte.
- Tilsett de revne grønnsakene og fres de på middels varme i ca. 5 minutter.
- Skjær chilien i tynne skiver og tilsett den i gryta.
- Hell over vannet og smuldre buljongterningene i.
- Tilsett 2 ts tørket oregano.
- Kok på lav varme i ca. 15 min.
- Tilsett 1 boks, ca,400 g kidney bønner og la de koke med de siste 5 minuttene.
- Tilsett rosinene. Benytter du rosiner så er det ikke nødvendig å smake til med sukker.
- Smak til retten med litt sukker, salt og pepper.
TIL SERVERING
Serveres med grønn salat, mais, agurk og litt cremefraiche, eller rømme.