Chili con carne

 4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 400 g kjøttdeig
  • 3 ss olivenolje
  • 1 løk
  • 100 g sellerirot
  • 200 g gulrøtter
  • 1 boks, 400 g hakkede tomater
  • 1 boks, 400g kidney bønner
  • ca. 1/2 rød chili
  • 2 ts oregano, tørket
  • 3 dl vann
  • 1 dl rosiner (kan sløyfes)
  • 2-3 buljong terninger
  • 1 liten boks mais
  • 1/2 agurk
  • 1/4 issalat

Varmende og nydelig på smak!

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Skrell løk, selleri og gulrøtter, og riv de grovt med rivjern, eller på maskin.
  2. Stek kjøttdeigen  i olivenoljen i en gryte.
  3. Tilsett de revne grønnsakene og fres de på middels varme i ca. 5 minutter.
  4. Skjær chilien i tynne skiver og tilsett den i gryta.
  5. Hell over vannet og smuldre buljongterningene i.
  6. Tilsett 2 ts tørket oregano.
  7. Kok på lav varme i ca. 15 min.
  8. Tilsett 1 boks, ca,400 g kidney bønner og la de koke med de siste 5 minuttene.
  9. Tilsett rosinene. Benytter du rosiner så er det ikke nødvendig å smake til med sukker.
  10. Smak til retten med litt sukker, salt og pepper.

TIL SERVERING

Serveres med grønn salat, mais, agurk og litt cremefraiche, eller rømme.

Del gjerne 🙂