Brokkolisuppe

 4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 400 g brokkoli
  • 50 g smør
  • 50 g hvetemel, økologisk (60 g vanlig)
  • 1/2 ts malt muskat
  • 1 liter vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 1 terning kyllingbuljong
  • hvit pepper, salt
  • 2-3 ss cremefraiche eller 1 dl fløte
  • 4- 8 skiver spekeskinke

En suppe full av vitaminer!

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Del brokkolien i to og vask den i kaldt vann. Skjær av bladene, evt. svarte flekker og det tykke stilkfestet.
  2. Kok opp 3 dl vann og legg brokkoli bukettene oppi. Stilken benyttes også; skjær av skallet og del den i små terninger. La det småkoke under lokk til blomkålen er myk, men ikke helt gjennomkokt.
  3. I ny en kjele  lager du jevningen; smelt smøret og tilsette muskat. La det frese i et par minutter på middels varme (må ikke bli brunt) før du tilsetter hvetemelet og blander det hele sammen til det er jevnt og uten klumper.
  4. Spe med ca.1 dl av væsken, varm til kokepunktet og bland til en jevn masse med en sleiv.
  5. Spe igjen med 1 dl væske, varm opp samtidig som du rører ut væsken til en glatt jevning, uten klumper.
  6. Knus/ smuldre buljongen inn, og påse at den løser seg tilstrekkelig opp før servering.
  7. Nå kan du spe med resten av væsken. (Denne metoden hindrer at det blir klumper i jevning.)
  8. Tilsett fløte eller cremefraiche, og smak til med salt og hvit pepper.
  9. Sil av vannet og tilsett brokkolien
  10. Kutt spekeskinka i tynne strimler og server de ved siden av ,eller fordel skinka over suppa rett før servering.

TIL SERVERING

Spekeskinke og brød eller flatbrød

Del gjerne 🙂