Blomkålsuppe

 4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 400 g blomkål
  • 50 g smør
  • 5o g hvetemel, økologisk (60 g vanlig)
  • 1/2 strøken ts malt muskatnøtt
  • 1 liter vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 1 terning kyllingbuljong
  • hvit pepper, salt
  • 2 ss cremefraiche eller 1/2 dl kremfløte
  • 100 g bacon i tynne skiver

En kremet og veldig god suppe!

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Del blomkålen i to og vask den i kaldt vann. Skjær av bladene, evt. svarte flekker og det tykke stilkfestet.
  2. Kok opp 3 dl vann og legg blomkålbukettene oppi. La det småkoke under lokk til blomkålen er myk, men ikke helt gjennomkokt.
  3. I ny en kjele  lager du jevningen; smelt smøret og tilsette muskat. La det frese i et par minutter på middels varme (må ikke bli brunt) før du tilsetter hvetemelet og blander det hele sammen til det er jevnt og uten klumper.
  4. Spe med ca.1 dl av væsken, varm til kokepunktet og bland til en jevn masse med en sleiv.
  5. Spe igjen med 1 dl væske, varm opp samtidig som du rører ut væsken til en glatt jevning, uten klumper.
  6. Knus/ smuldre buljongen inn, og påse at den løser seg tilstrekkelig opp før servering.
  7. Nå kan du spe med resten av væsken. (Denne metoden hindrer at det blir klumper i jevning.)
  8. Tilsett cremefraiche og smak til med salt og hvit pepper.
  9. Sil av vannet og tilsett blomkålen.
  10. Stek baconskivene så de blir sprøstekt og knus de over suppa rett før servering.

TIL SERVERING

Flatbrød, eller brød med smør.

Hakket persille

Del gjerne 🙂