
Blomkålsuppe
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 400 g blomkål
- 50 g smør
- 5o g hvetemel, økologisk (60 g vanlig)
- 1/2 strøken ts malt muskatnøtt
- 1 liter vann
- 1 terning grønnsaksbuljong
- 1 terning kyllingbuljong
- hvit pepper, salt
- 2 ss cremefraiche eller 1/2 dl kremfløte
- 100 g bacon i tynne skiver
En kremet og veldig god suppe!
TILBEREDNINGSMÅTE
- Del blomkålen i to og vask den i kaldt vann. Skjær av bladene, evt. svarte flekker og det tykke stilkfestet.
- Kok opp 3 dl vann og legg blomkålbukettene oppi. La det småkoke under lokk til blomkålen er myk, men ikke helt gjennomkokt.
- I ny en kjele lager du jevningen; smelt smøret og tilsette muskat. La det frese i et par minutter på middels varme (må ikke bli brunt) før du tilsetter hvetemelet og blander det hele sammen til det er jevnt og uten klumper.
- Spe med ca.1 dl av væsken, varm til kokepunktet og bland til en jevn masse med en sleiv.
- Spe igjen med 1 dl væske, varm opp samtidig som du rører ut væsken til en glatt jevning, uten klumper.
- Knus/ smuldre buljongen inn, og påse at den løser seg tilstrekkelig opp før servering.
- Nå kan du spe med resten av væsken. (Denne metoden hindrer at det blir klumper i jevning.)
- Tilsett cremefraiche og smak til med salt og hvit pepper.
- Sil av vannet og tilsett blomkålen.
- Stek baconskivene så de blir sprøstekt og knus de over suppa rett før servering.
TIL SERVERING
Flatbrød, eller brød med smør.
Hakket persille