
Rotgrønnsaksbiffer
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 600 g ulike rotgrønnsaker for eksempel; sellerirot 150 g, persillerot 150 g, gulrøtter 200 g og rødløk 100 g.
- 2 egg
- 1/2 ss grov sennep
- 1/2 dl hvetemel
- 1/4 dl finhakket persille
- 2-3 ts salt
- 1/2 ts hvit (pepper eller sort)
- olivenolje til steking
Kjempegode og kan erstatte kjøtt i middagen!
TILBEREDNINGSMÅTE
- Skrell og riv rotgrønnsakene med den grove skiven på foodprocessoren eller på rivjern.
- Strimlene freses først i stekepannen i litt olivenolje for at de skal binde seg sammen til biffer etterpå.
- Tilsett egg, sennep, hvetemel, persille, salt og pepper
- Bland det hele godt sammen.
- Form en biff, ca. 60 g, og prøvestek denne.
- Smak evt. til med salt/pepper
- Form resten av biffene og stek de på middels varme i olje .
TIL SERVERING
Serveres med litt cremefraiche, eller yoghurt tilsatt hakket frisk persille eller andre urter som du liker. Smak til dressingen med salt og pepper