Rotgrønnsaksbiffer

 4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 600 g ulike rotgrønnsaker for eksempel; sellerirot 150 g, persillerot 150 g, gulrøtter 200 g og rødløk 100 g.
  • 2 egg
  • 1/2 ss grov sennep
  • 1/2 dl hvetemel
  • 1/4 dl finhakket persille
  • 2-3 ts salt
  • 1/2 ts hvit (pepper eller sort)
  • olivenolje til steking

Kjempegode og kan erstatte kjøtt i middagen!

TILBEREDNINGSMÅTE

  1. Skrell og riv rotgrønnsakene med den grove skiven på foodprocessoren eller på rivjern.
  2. Strimlene freses først i stekepannen i litt olivenolje for at de skal binde seg sammen til biffer etterpå.
  3. Tilsett egg, sennep, hvetemel, persille, salt og pepper
  4. Bland det hele godt sammen.
  5. Form en biff, ca. 60 g, og prøvestek denne.
  6. Smak evt. til med salt/pepper
  7. Form resten av  biffene og stek de på middels varme i olje .

TIL SERVERING

Serveres med litt cremefraiche, eller yoghurt tilsatt hakket frisk persille eller andre urter som du liker. Smak til dressingen med salt og pepper

Del gjerne 🙂